15. September 2017

Bokashi-kompost på video: slik gjør du

Mange er nysgjerrige på bokashikompost. Jeg har nå laget en liten videoserie om hvordan jeg lager og bruker bokashi på kjøkkenet og i kjøkkenhagen, sommer som vinter.

I fjor sommer begynte jeg å spille inn videoavsnitt om bokashi-kompost. Jeg får mange spørsmål om hvorfor jeg komposterer matavfallet vår nettopp på denne måten, i stedet for i en tradisjonell varmkompost: Hvordan gjør jeg med denne bokashien? Og fungerer det virkelig?

Det kan være vanskelig å forstå hvordan bokashi gjøres og fungerer uten å ha sett det med egne øyne; derfor ville jeg vise hvordan jeg gjør det i en lite bokashi video-serie. Nå har jeg endelig redigert ferdig det femte og siste klippet, og kan presentere hele serien her*.

Snurr film!

Slik får du norsk tekst på videoene

Alle videoene er utstyrt med norske tekster. Du må kanskje slå på teksting nederst til høyre i videovinduet for å få dem opp. Det er lett:

Video 1: Bokashi-kompost på kjøkkenet

I den første videoen forteller jeg litt om hva bokashi-kompost er, og viser hvordan jeg gjør på kjøkkenet når vi fermenterer matavfall i lufttette bøtter:

Video 2: Grav ned bokashi-kompost

I video nummer 2 viser jeg hvordan jeg graver fermentert matavfall ned som bokashi-kompost som gjødsel i hagen på våren, sommeren og høsten:

Video 3: Gjødsle med bokashi i drivhus

I del 3 viser jeg hvordan jeg gjødsler med bokashi i drivhustunnelen gjennom å grave ned bokashi-kompost.

Video 4: Bokashi på vinteren

I del 4 får du tips om hvordan du kan gjøre med bokashi-komposten på vinteren.

Video 5: Hvor fort blir bokashi-kompost jord?

I video 5 viser jeg hvor raskt bokashi-komposten blir til jord, rett i jorden/bedet i kjøkkenhagen.

Lykke til med bokashi!

*Jeg vil understreke at hverken kjøkkenhagen min, bloggen eller YouTube-kanalen er sponset av noe selskap som selger bokashi. Jeg har kjøpt og valgt alle produkter selv. Podcasten jeg driver sammen med Farbror Grön har av og til reklameinnslag fra bokashi.se, og den norske bloggen sponses av bokashinorge.no. Disse samarbeidene er av rent økonomisk karakter og omfatter ingen produkter/ produktplasseringer.

/Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *