08. August 2017

Dillpesto fra kjøkkenhagen

Dill er en grønnsak for den lange sesongen. Den kan sås både tidlig og sent, og midt på sommeren for den saks skyld. Jeg dyrker mengder av dill. Og lager for eksempel dillpesto av den.

Når jeg kaller dill for en grønnsak (og ikke en urt, smakstilsetter eller lignende), er det fordi jeg dyrker den og bruker den som en grønnsak hjemme hos oss. Jeg dyrker og spiser store mengder dill: i salater, i store lass på brødskiva, eller som eneste grønne ingrediens i pesto. Helst bruker jeg egendyrkede, ferske kjerner fra nakenfrøgresskar også. Årets gresskarkjerner ikke spiseklare ennå, men jeg har igjen fra i fjor. Litt senere utpå høsten blir det dillpesto med ferske gresskarkjerner!

Dette trenger du for å lage dillpesto:
Et knippe dill
Gresskarkjerner eller andre kjerner/ nøtter
En ostebit
Olivenolje
Salt

Jeg pleier ikke være så nøye med mengdene, men sjangser og tilpasser med det jeg har for hånden. Dillen skjæres i mindre biter, osten rives og alle ingrediensene mixes til slutt til en pestorøre. Ferske gresskarkjerner inneholdler mer væske enn tørkede kjerner og nøtter. Salte til slutt og smak til.

Dillpesto er knallgodt på brødskiva eller som topping på ovnsbakt laks.

Kos deg!

/Sara Bäckmo

One response to “Dillpesto fra kjøkkenhagen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *