19. September 2017

Husk å dyrke erteskudd

Når du plukker høstens første erteskudd, er det som om en helt ny sesong starter i kjøkkenhagen. På bare noen uker blir nysådde erteskudd perfekt tilskudd til familiens salater og smørbrød, pastaretter, omeletter og supper. 

Vi elsker erteskudd! Det er bare knappe to uker siden den jeg dro opp melonplantene fra den blå tønna i drivhustunnelen og drysset gule erter tett-i-tett utover jorden. Vanlige erter er perfekt å ha i skapet. Ikke fordi vi spiser så mye ertesuppe; jeg sår flere enn jeg koker. Ertene fyller ut tomme hull i bed og pallekarmer både ute og i drivhus. De spirer fort sent på sesongen og blir spiseklare i rekordfart, særlig hvis du beskytter dem med fiberduk eller plastlokk.

Den tette matten av gule erter vokser raskt i drivhustunnelen og blir ekstra sprø og gode om de får en dose vann før du høster dem.

Her har jeg klipt med og høstet alle erteskuddene på en gang. Om noen dager har de vokst frem igjen og jeg kan høste en gang til.

Erteskudd tåler godt å ligge i en pose i kjøleskapet etter at du har høstet dem. Hell en skvett vann i posen og knyt igjen.

Erteskudd smaker kjempegodt på smørbrød, i salater, omeletter og supper og mikset inn i dressinger. De du dyrker selv smaker mye bedre enn de du kankjøpe på butikken! Huks at du også kan dyrke mengder av erteskudd i fat og kar inne i vinduskarmen resten av året; det gjør jeg både på høsten, vinteren og tidlig på våren.

Les mer
Store kar med erteskudd

Nyt av høstens beste skatter!

/Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *