12. August 2017

Fryse ferske tomater

Med store avlinger og liten tid trenger jeg av og til raske løsninger. Jeg fryser tomatene ferske!

Kokte tomater, hermetiserte tomater, tørkede tomater og tomatpuré. Det finnes mange ulike måter å fryse tomater på, og det varierer fra år til år hva som passer best å gjøre. Det aller enkleste er å fryse dem ferske. Og det går fint! Tomatene går i frysen på løpende bånd og det kjennes herlig å bli raskt kvitt dem – og samtidig ha tatt vare på dem til senere.

Slik gjør jeg

Etterhvert som tomatene modner, høster jeg dem – og venter på en ledig stund. Noen ganger kjører jeg ferske tomater i blenderen, andre ganger skjærer jeg dem bare i biter. Jeg fryser tomatene i poser eller bokser med drøye 5dl i hver, det tilsvarer ca. 500 gram.

Ferske tomater kan fryses i poser, bokser eller gamle melkekartonger. De kan fryses hele, i biter eller most.

Kan brukes til mye

Fryste ferske tomater er perfekte å plukke frem til sauser, supper, gryter og annet. Det er også praktisk å stykkfryse tomater i båter eller biter for å ha på pizzaer eller varme ostesmørbrød.

Tomater, som mange andre grønnsaker som fryses ferske, blir klissete når de tiner igjen. Slaskete. Men ettersom vi ikke har opptinte tomater ferske i salater og lignende, men heller bruker dem i matlagingen, gjør det ikke noe.

Har du bedre tid enn jeg, vil du kanskje forsøke å gjøre mer med tomatene før du fryser dem. Da kan du gjerne prøve min supergode tomatsaus med masse squash.

Lykke til!

/Sara Bäckmo

2 responses to “Fryse ferske tomater”

  1. Takk for kjempeflott tips!
    Og så mye enklere enn å måtte ta seg tid til å lage saus og annet som tar for lang tid...av og til:)
    Du er super Sara:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *