12. May 2018

Her er omslaget til min nye bok!

Til høsten kommer den tredje boken fra kjøkkenhagen min. Denne handler om å dyrke og høste grønnsaker når det er kaldt i Norden! Endelig får jeg vise frem omslaget.

 

Ett bokomslag av vintrig trädgård och Sara som sitter med grönsaker bland snön.

Her er omslaget til den nye boken min, om å dyrke og høste grønnsaker på vinteren: "Vinterodling – Skörda när det är kallt". Den kommer ut i Sverige 6. september, tro om den får norske lesere også?

Det er mye som skal klaffe med en bok. I det siste har jeg gått og ventet og ventet på at et viktig møte skulle bli avholdt, den nye boken presentert, og SÅ: endelig kan jeg vise den frem og juble i all offentlighet over det fine omslaget!

Min kjøkkenhage-trilogi

Dette er den tredje boken jeg skriver fra kjøkkenhagen min. Alle har jeg laget sammen med fotograf Maria Fors Östberg, forlaget Roos & Tegnér og formgiver Kristin Lidström. Et superteam!

De to første bøkene kan du nå finne i norsk nettbutikk. På bokashinorge.no. Her finner du også presentasjoner av bøkene, utdrag og anmeldelser. Så moro å se!

Den første boken Skillnadens Trädgård. Et ekologiskt trädgårdsskafferi er en hagebok – om livet og dyrkingen og alle grønnsakene i kjøkkenhagen. Den forteller historien om hvordan jeg bygde opp den 450 kvm store kjøkkenhagen fra scratch. Her kan du lære om dyrkingsteknikkene jeg bruker og enkle, gode prinsipper for å få mye mat fra en kjøkkenhage i nordisk klima. Du får følge hagen gjennom hele året og se eksempel på et såskjema fra kjøkkenhagen min gjennom en laaaang sesong.

Bok nummer to handler om maten fra kjøkkenhagen: Skillnadens Skörd. Mat från trädgården året om"Skörd" er svensk for "avling" eller "innhøsting". Her får du henge med ut i hagen og drivhustunnelene, og inn på kjøkkenet: når jeg høster maten, og når jeg lagrer og lager hverdagsmat til familien min. Boken inneholder nærmere 200 oppskrifter på enkel hverdagsmat. Hver dags mat, fra kjøkkenhagen.

Bestill bøkene fra norsk nettbutikk
Skillnadens Trädgård. Et ekologiskt trädgårdsskafferi

Skillnadens Skörd. Mat från trädgården året om

 

Ny bok: bare om vinterdyrking!

Den tredje boken er det mange som venter på, og det er jo ekstra spennende. Her deler jeg tanker og erfaringer med å dyrke mat når det er kaldt. Jeg dyrker på vinteren i Sør-Sverige: Her varierer temperaturene mye på en vinter, men vi har alltid perioden med tosifret antall minus! Mitt håp er at boken vil inspirere mange til å forsøke å dyrke på vinteren, uansett hvor i Norden de bor. Jeg tror at dyrkeglade både i nord og i sør kommer til å få nye idéer og våge å utfordre etablerte forestillinger om hva som er mulig å gjøre der de bor. Forutsetningene er utrolig ulike, men mulighetene er flere enn mange har trodd, og vi realiserer dem ved å teste grenser.

Bestill på nett
Boken kommer til å finnes i butikk i Sverige fra 6. september. Men jeg kommer til å få en leveranse av bøker som jeg kan sende ut til mine fantastiske lesere FØR boken finnes i svenske butikker! Det kjennes så bra! Også norske lesere kommer til å kunne bestille signerte bøker på nett direkte fra meg. Web-byrået mitt holder på å utvikle løsningen nå. Medlemmer på sarabackmo.no kommer til å få en god pris, naturligvis. Detaljer kommer senere!

Releasefest i Göteborg
Det kommer også til å bli en kjempefin slippefest for boken. Den blir den 8. september på vakre Gunnebo Slott utenfor Göteborg. De har verdens fineste kjøkkenhage i et fantastisk miljø, omgitt av vakre bygninger. I en av dem skal vi holde fest! Det kommer mer informasjon om praktiske detaljer senere, men hold gjerne av dagen allerede nå om du vil være med!

Jeg får mange spørsmål om den fine strikkegenseren på omslaget. Det er en islandsgenser, og det er min venninne Ninnie Edheimer som har strikket den til meg, etter at jeg hadde valgt ut fargene. Ninnie har også laget lua på bildet.

Nå er nedtellingen i gang. Tenk at det har blitt tre bøker om kjøkkenhagen!
/Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *