13. March 2018

I dag er det premiere!

I dag har dagen endelig kommet! Jeg har akkurat laget en norsk versjon av mitt nye hagenettsted; Sara Bäckmo - Min kjøkkenhage. Velkommen inn til mitt nye nettsted!

Skärmdump från förstasidan på min nya sajt.

 

Nå er vi live, også på norsk, på min helt egen plattform: Sara Bäckmo – Min kjøkkenhage. Velkommen! Det har vært spennende dager den siste tiden når alt har tatt form, og jeg har hatt mange tanker om hvordan det skal bli. Jeg håper at du som leser hagebloggen min raskt vil føle deg hjemme og bli nysgjerrig på hva som er nytt her.

 

 

Hva finner du på nettstedet mitt?
Hele mitt norske bloggarkiv flyttes til det nye nettstedet og kan leses her. Alt som var på den forrige bloggen, er altså her. I tillegg til bloggen er det tre nye satsninger:

En ny digital oppskriftsbok, som kalles Saras hagemat. Her blir det jevnlig publisert nye oppskrifter og beskrivelser av mat som familien vår lager fra det vi høster i hagen. Alt i sesong og med hjemmedyrkede råvarer - hele året.

En samlingsplass der du kan lese de lengre artiklene mine. Tidligere har jeg solgt artikler til magasiner og aviser. Nå kan du lese alt på min egen side, heller enn å måtte abonnere på andres materiale.

Hver måned kommer det tilbud fra bedrifter som jeg samarbeider med, på produkter og tjenester.

De tre delene ovenfor er premiuminnhold. Foruten det fantastiske at alt materialet er samlet på samme side, som jeg eier selv, er dette den største nyheten. Noe av det du tidligere har kjøpt ved å abonnere på andre nettsteder eller magasiner, kjøper du i stedet direkte av meg ved å bli medlem på nettstedet. Til å begynne med vil det bli publisert artikler 2-4 ganger i uken. Premiummaterialet for norske medlemmer er i starten på svensk. Men med flere medlemmer, håper vi at vi snart kan starte å oversette både artikler og oppskrifter.

Hvis du vil vite mer om medlemskap og hvordan du blir medlem, kan du se her: Alt om nettstedet - Prøveles

Du kan selvfølgelig dele alt materiale på sosiale medier, både blogginnlegg og artikler fra nettstedet. De kan deles fint, med både bilde og tekst, men premiuminnholdet ligger bak en betalvegg, akkurat som premiumartikler fra aviser med lignende løsninger. Du kan også fortelle venner og bekjente om artikler og innlegg, for eksempel via e-post.

  

Det siste året
Nettstedet ble planlagt i slutten av i 2016. Helt siden det har jeg bygget en ny plattform for å samle alle mine aktiviteter. Utrolig mange detaljer skulle vurderes og bestemmes. Masse informasjon om design og funksjoner har blitt diskutert fram og tilbake mellom meg og den norske bedriften Fete typer + Savant, som har bygd nettstedet. Hvorfor ble det et norsk selskap? Vi hadde allerede et samarbeide rundt den første versjonen av sarabackmo.no og det føltes naturlig å utvikle det videre.

Tidlig om våren i fjor begynte skissene av det nye nettstedet å ta form, og alt føltes bra og perfekt. Og veldig langt borte. Et år er en lang tid.

I løpet av våren i fjor, begynte jeg å lete etter noen gode bedrifter som kunne støtte meg i starten. Å bygge en helt ny plattform er en stor økonomisk investering, den største jeg har gjort. Alle jeg kontaktet var utelukkende positive, selv om jeg ikke kunne vise opp et komplett nettsted, men bare beskrive drømmeprosjektet mitt med ord. Noen virkelig gode bedrifter ble med, og det ga meg styrke til å satse stort på gode og brukervennlige funksjoner og design.

Etter sommeren begynte Mary Strömberg Bååth å ta nye matbilder til den delen av nettstedet som vi kaller Saras hagemat. Samtidig begynte arbeidet med annonsering. Jeg vil ikke ha tilfeldige annonser for hva som helst, men er nøye på at det skal være gode annonser og dessuten samarbeide med selskaper som jeg kan stå for hundre prosent.

I løpet av høsten trengte jeg også å leie en helt egen server. Det var en nyhet for meg at et nettsted som har så mange besøkere som sarabackmo ikke kan ligge på et vanlig webhotell, for da vil det hakke og gå treigt når man er på siden. Derfor har jeg nå min egen server, en fysisk boks som står og tikker i et skap i Stockholm. Det er en festlig detalj i dette arbeidet, som jeg av og til må fnise litt av.

I september begynte Elin Iderström å jobbe med meg. Hovedansvaret hennes er nettstedet, og det å sørge for at alt innehold ser perfekt ut. Ved hjelp av hennes regi, kan jeg skrive mer enn før, og bruke mindre tid på behandling av tekst og bilde. For en drøm!

I oktober begynte vi å jobbe med den første versjonen av nettstedet og kunne da begynne å fylle den med artikler og bilder. Helt siden det har jeg jobbet parallelt med det nye nettstedet, samtidig som jeg holder i gang alle de andre delene av virksomheten min. Nå er det fantastisk å fokusere alt arbeide på ett sted og utvikle den til det maksimale. Å samle flere språk er en viktig del av det som føles så utrolig morsomt! Nettopp muligheten til å utvikle arbeidet er noe jeg har savnet de siste årene, og jeg er så gira på å kunne lage mer og bedre innhold som du kan lese og følge.

 I januar hadde det svenske nettstedet premiere og fikk utrolig god respons. Da kom også ønskemål om å få lese medlemsartikler på min norske side. Nå er det endelig en realitet!

Det nye nettstedet heter, for tydelighetens skyld, Sara Bäckmo - Min kjøkkenhage og nås via adressen www.sarabackmo.no, den samme som før, med andre ord. Sånt fikser datamaskinene for oss.

Håper du vil like det du finner her!
/ Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *