15. March 2018

Kål – fra frø til innhøsting

I en ny serie på YouTube  skal jeg dyrke kål, og du kan følge utviklingen fra jeg sår frøene til jeg høster kål fra kjøkkenhagen. I første del får du tips om hvordan det er lurt å så kål.

En liten kruka med späd kål under växtbelysning.

To uker etter at frøene kom i jorden har kålen i videoen spirt og rukket og vokse til størrelsen du ser på bildet. Snart er det dags for å potte om.

 

Kål er mine absolutt favorittvekster. Jeg fryder meg over de svære plantene som springer ut av bittesmå frø. Alle kålfrø er små, mørke og runde, og kan ikke skilles fra hverandre. Og ut av hvert eneste frø vokser  fenomenal mat, noen kålhoder kan bli over fem kilo. Det er så heftig!

I en ny serie på YouTube-kanalen min  skal jeg dyrke kål, og du kan følge utviklingen fra begynnelse til slutt, fra frø til høstet kål. I første del får du tips om hvordan det er lurt å så kål.

 

 

Sorten jeg sår i første del av heter "Early Jersey Wakefield", og den er altså så god. Og vakker!

Det har nå gått cirka to uker siden jeg sådde frøene, og plantene har spirt fint og rukket å vokse frem litt, under vekstlys naturligvis. PÅ bildet øverst i innlegget ser du hvordan plantene ser ut akkurat nå. De har nettopp utviklet sine første karakterblad, og om de fortsetter å vokse like fint, er det snart dags for å plante dem om. Det skal du får se hvordan jeg gjør i neste del av serien.

Hvis du liker videoene mine, blir jeg kjempeglad om  du vil abonnere på YouTube-kanalen min. Det er helt gratis; og når du abonnerer, får du beskjed når det finnes en ny video å se.

Klikk her for å abonnere på Saras YouTube-kanal

Vil du se mer? Hver måned legger jeg ut lengre videoer til medlemmene på sarabackmo.no I januar viste jeg alle vintersåddene mine på video, og i februar fortalte jeg hvordan jeg gjør for å gjødsle hele den store kjøkkenhagen på smidig vis. Medlemsvideoer og -artikler er foreløpig på svensk, men også norske lesere kan bli medlemmer her.

/Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published.