26. July 2017

Ny bok kommer 24. august

Boken er svensk og heter Skillnadens Skörd. Den handler om avlingene fra kjøkkenhagen – grønnsakene når de kommer inn: om å høste, lagre og tilberede maten fra hagen. Hele året.

Ordet “skörd” betyr avling, eller høst – som i innhøsting. Jeg vet at veldig mange nordmenn gjerne leser svensk. Om du vil, kan du forhåndsbestille boken i norsk nettbokhandel. 24. august kommer den på ordentlig. Så spent!

Slik ser den ut! Det er Maria Fors Östberg som har tatt bildene i boken. Hun tok bilder til den forrige boken om kjøkkenhagen min også, Skillnadens Trädgård. Ett ekologiskt trädgårdsskafferi, og det er Marias bilder du ser i hagespalten i Dagbladet Magasinet på lørdager. (Alle bildene i dette innlegget er hentet fra den nye boken.)

Dette er en bok om å spise opp. Matlagingen hjemme hos oss tar utgangspunkt i hva som finnes å høste i kjøkkenhagen til enhver tid. Hele året. Slik er det blitt etter sju år med intensiv og kreativ og uendelig gledesfylt grønnsaksdyrking – matlagingen blir også kreativ. Men den er ikke blitt mer avansert. Heller tvert imot. Svært mange av rettene du finner oppskrift på i boken er enkle. Veldig enkle. Og veldig gode – med ferske eller smart lagrede egendyrkede grønnsaker. Vi har aldri spist bedre eller mer variert hverdagsmat enn vi gjør nå når vi dyrker grønnsakene selv. Hver dags mat, året rundt.

Sesongbasert

Det er sesongene i kjøkkenhagen som bestemmer hva som kommer på bordet hjemme, slik er boken også organisert: etter sesongene i kjøkkenhagen. Den starter i april–mai, med det som er spiseklart på denne tiden av året og forslag til hva du kan lage av det. Og så ender den i mars, på samme måte.

Anmeldelse av boken

Da jeg begynte å dyrke, hadde jeg ikke riktig tenkt på det: hvilken gledesfylt utfordring det skulle bli å tilberede og spise opp alle grønnsakene etterhvert som de blir klare. Eller lagre dem på ulike måter for vinteren. For det er først når et berg av nyhøstet spinat står i store kurver på kjøkkenet og venter på å bli tilberedt – en helt vanlig ettermiddag med liten tid – at den kreative hverdagsmaten blir til. Favorittoppskriftene mine finner du i boken.

I Sverige finnes det noen som har lest elektroniske versjoner av Skillnadens skörd allerede. Frilansskribent Elin Iderström har skrevet denne anmeldelsen av boken (svensk). Jeg blir veldig glad, og enda mer spent på lanseringen.

Alt jeg dyrker havner på matbordet i løpet av året. I boken får du mange tips til hva du kan gjøre med nyhøstede grønnsaker.

I norsk nettbokhandel

Boken kommer altså ut på svensk 24. august 2017. Leser du gjerne svensk og ønsker å bestille den hjem til deg? Den kan (forhånds)bestilles i norsk nettbokhandel.

/Sara Bäckmo

5 responses to “Ny bok kommer 24. august”

 1. Tove says:

  Gratulerer så mye med ny bok!! Så flott!!! ???

 2. Har forhåndsbestilt. Jeg gleder meg?

 3. Jeg har allerede forhånds bestilt boken.Gleder meg?

 4. Signe Marie Bjordal says:

  Kan du være så snill å få bøkene dine oversatt til norsk!?
  Jeg har store problemer med å lese svensk - med så mange navn og utrykk som jeg ikke forstår, blir det for tungt...

  Vær så snill:-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *