03. June 2018

Ny del i serien om asparges: Omplanting

Når er rette tidspunkt å potte om asparges som er sådd fra frø? I del to av asparges-serien får du svar på akkurat det spørsmålet, og jeg viser hva jeg gjør når de små plantene blir flyttet til større potter.

I dag kan du sette tennene i aspargesplantene dine – det er på tide å potte om! Mange av dere har spurt om det ikke er på tide snart, og jeg har vært litt sta og ventet. Dette fordi jeg ikke gir aspargesen nye potter før... ja, akkurat. Det forteller jeg i del to av asparges-serien som jeg startet denne våren.

 

 

Frøene som jeg sådde i vår har grodd veldig bra, og jeg er svært fornøyd med hvordan plantene har utviklet seg. Jeg har ikke talt alle plantene enda, men hele frøposen inneholdt 100 frø. Det blir mange fine planter.

 

På en bänk mitt i den idylliska landsbygden står tråg fyllda med jord och ett pluggbrätte sprängfyllt med små sparrisplantor.

Det lille brettet er perfekt å drive fram asparges i – det blir mange små planter på en liten overflate.

 

 

Närbild av sparrisplantor med bara, jordiga rotklumpar liggande på jordfyllda tråg.

I hver seksjon vokser en til to aspargesplanter, hvor hver plante utvikler to til fire tynne stengler.

 

Mer om asparges:
Alt om min asparges – ny serie
Samplanting – Grønnsaker som passer sammen

 

Ekstramateriale for deg som er medlem på sarabackmo.no:
Oppskrift: Kaldhevet brød med asparges og siktet speltmel
Oppskrift: Stekt asparges med fersk dill

 

 

Det er ikke for sent å så asparges nå, hvis du ikke har fått gjort det enda. Asparges spirer og vokser raskt, og du kan få fine planter før høsten kommer. Abonner på min YouTube-kanal gratis for flere tips om asparges og andre grønnsaker fortløpende. Takk!
/Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *