16. July 2017

Saksetrikset for sneglejegere

Bruker du saks og ferramol-pellets mot snegler i hagen? Sneglejakten blir mer effektiv ved å kombinere de to, synes jeg!

Jeg kan ikke selv påta meg æren for dette snedige lille trikset mot sneglene i hagen. Jeg har lært det av min gode venn Anette Nilsson på Boäng.

Slik gjør jeg:

Jeg har ferramolpellets i en liten bøtte og en saks stukket ned i bøtta. Når jeg går sneglerunden min på kvelden, dypper jeg saksen i bøtta med blå korn for hver gang jeg har klippet en snegle. Da fester det seg ferramolkorn i snegleslimet på saksen, som overføres til den neste sneglen jeg klipper. Sneglen lar jeg bli liggende, slik at den kan lokke til seg nye snegler, som også får i seg ferramol når de spiser på den døde. På denne måten klipper jeg snegler og strør ut ferramol i hagen på en og samme gang.

Jeg har også en skje i bøtta. På særlig utsatte plasser strør jeg gjerne ut litt ekstra ferramol med skjeen også.

Les flere innlegg om snegler i hagen
Jorddekke og brunsnegler
Maria bekjemper brunsnegler med surdeig
Snegler i kjøkkenhagen min

Lykke til i sneglekampen.

/Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *