09. October 2017

Slik fryser jeg rødbeter

Beter går fint å lagre ferske på en sval plass, men jeg pleier også å ha et lite lager i frysen. Slik fryser jeg rødbeter.

Hva er vitsen med å fryse rødbeter, tenker du kanskje? Deter jo faktisk veldig enkelt å bare lagre beter litt kjølig gjennom vinteren, så hvorfor legge dem i frysen?

Jeg synes faktisk det er helt suverent å ha rødbeter i passe store porsjonspakker i fryseren. Jeg fryser dem ferdig skrellet, forvellet og skåret i biter. Da er det superlett å ta frem en porsjon fryste rødbetterninger og bruke i pytt i panne, gratinere eller lage rødbetsalat, for eksempel.

Forveller først

Betene i kjøkkenhagen er store og tunge. De runde rødbetene er fine å fryse, de avlange sortene pleier jeg å legge i lake.

Rødbeter som skal fryses, velger jeg altså å skrelle og skjære i mindre biter/ terninger på ca. 1cm. Bitene legger jeg i kokende lettsaltet vann så de får koke en kort stund, slik at det akkurat går å stikke i dem med en gaffel eller lignende.

Skyll bitene i kladt vann og legg på et brett med bakepapir. Sett brettet i frysen en time eller to; deretter legger du de fryste bitene over i større fryseposer eller i mindre porsjonsposer. Legg posene tilbake i fryseren.

Frys halvferdig

Når jeg har veldig mye gode beter å høste i kjøkkenhagen, fryser jeg gjerne inn fersk deig til rødbetburgere også. Altså ferdig blandet deig, formet som rødbetboller, men ikke stekt opp. Det er så enkelt og så godt å ta opp og tine bollene, klappe dem flate og steke rødbetburger til lunsj eller middag! Spiser dem gjerne med en salat og en god youghurtsaus.

Slik lager du kjempegode rødbetburgere

/Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *