12. June 2018

Vårens innhøsting fra det lille tunneldrivhuset

Nå har vi fått tre anstendige innhøstinger fra det lille tunneldrivhuset. Vårbladene er ferdige for i år, og sommerens tomater har flyttet inn. Innhøstingen var meget god og vil i tiden fremover gi oss god mat i form av pastasauser, lasagner og andre spinatretter.

Närbild av mörkt grön spenat.

Den grønne spinaten er lekker og sprø etter regelmessig vanning og rask vekst. Stilkene er også gode og kan brukes til matlaging.

Nå er det på tide for neste steg i tunneldrivhusene mine. De tidlige grønnsakene har forlatt planteplassene sine, de har enten blitt spist eller blitt lagt i fryseren for å spises senere. Jeg har høstet betydelige mengder spinat denne våren og har en hel bærepose i fryseren med små poser. Jeg føler meg virkelig rik!

Det lille tunneldrivhuset mitt står på nordsiden av tomten, en ganske skyggefull og ikke helt optimal plass. Men tunnelen har levert mye grønt i løpet av våren! Her har jeg samlet alle videoene fra tunnelen, der du kan følge med på forberedelsene, såingen og innhøstingen. I den nyeste videoen, som ligger nedenfor, viser jeg den store avlingen av spinat fra et av bedene.

 

 

Tunneldrivhuset er 18 kvadratmeter og har stått på plassen siden høsten 2014. Tunnelen hadde egentlig en grønn, forsterket plast da den var ny, men den gikk i stykker etter en kort stund. Nå er det erstattet med ekte drivhusplast og ordentlige dører i hver ende.

Her kan dere lese mer om tidlig dyrking i tunneldrivhus.

 

 

Olika gröna bladgrönsaker.

 

I bedet i midten bredsådde jeg spinat. Målet var å få mye spinat, slik at jeg kunne få en del til fryseren. Det ble til slutt drøye fire kilo. Imponerende!

Her kan du se hvordan jeg forberedte jorden og deretter sådde:

 

 

 

 

Nå er spinat erstattet av tomat og salat. Jeg har koblet til vanningsanlegget slik at jeg slipper å vanne med hageslangen. Jeg bærer også frem og tilbake med forskjellige brett og krukker med nysådde frø som får gro og vokse en liten stund her inne, før plantene kommer ut på friland eller i jorden i et av tunneldrivhusene. Det er en veldig bra plass. Det faktum at tunnelen ligger i skyggen gjør det mye lettere, hvis det blir alt for mye sol vil jorden tørke ut på svært kort tid.
/Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *