24. May 2018

Den minste salaten jeg har dyrket

Endelig har jeg høstet de små hodene av salaten Tom Thumb. Dette er en minisalat som jeg har dyrket fordi ett av barna mine er så glad i å knaske på små salathoder.

Ett litet grönt sallatshuvud är skördat och ligger på ett blekt och rundat vedträ.

En liten salat på en trebit i skumringslys.

 

Et stort øyeblikk for noe så lite. Jeg falt pladask for denne minisalaten da jeg så frøene i en utenlandsk nettbutikk, jeg bestilte øyeblikkelig både en og to poser. Det er noe spesielt med bittesmå grønnsaker. Alle i familien liker dem – ikke minst fordi de er så søte.

Salaten 'Tom Thumb' er en liten salat som er ganske åpen i sin vekstform, men har en liten, lukket ball i midten. Den ligner veldig på favoritten min 'Butterhead' – men er selvfølgelig mye mindre.

 

Stående bild på två sallatshuvuden på ett vedträ.

Et lite salathode rekker godt til en person per måltid. På med litt olje og urtesalt, så blir det ekstra godt.

 

Ett minihuvud i min hand.

I hånden blir det tydelig akkurat hvor liten den er. De små hodene kan dyrkes tett sammen og tar ikke så stor plass.

 

Sallatshuvuden på ett vedträ med mobilen bredvid som jämförelse.

I sammenligning med mobiltelefonen. Små hoder. Gode og lette å spise mye av.

 

Akkurat som de andre mini-salatene jeg liker å dyrke, 'Intred', 'Little Gem' og 'Cegolaine', er disse små hodene perfekte porsjonspakker allerede når de forlater kjøkkenhagen. En plante per person og så litt tilbehør til det, så er grønnsakene til maten ferdig.

Dette er plantene fra de første frøene jeg sådde om vinteren i tunneldrivhuset. Jeg har prøvd meg frem og høstet salaten i forskjellige stadier. De små hodene kan høstes før de når denne størrelsen, da er de enda mindre og nesten enda søtere å se på. Nå som jeg ser resultatet av hvordan plantene blir når de er større, skal jeg så en omgang til så snart jeg kan. Herlig!

 

Her kan du lese mer om Cegolaine og Linaro: nye salat-favoritter

Lyst på en ny smaksensasjon? For dere som er medlemmer på sarabackmo.no kan dere prøve denne fantastisk gode oppskriften på stekt salat. Er du ikke medlem kan du velge å bare kjøpe artikkelen for 15 kr.
/Sara Bäckmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *