Te av sitrusblomster - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Te av sitrusblomster

Når blomstene faller av treet - brygg te av dem! Tenk at en eneste liten, vissen blomst kan gjøre hele forskjellen. 

Två citrusblommor ligger på svarta teblad.

Sitrusblomster som har falt av kan brukes til fantastisk te.

 

Tenk at en eneste liten, vissen blomst kan gjøre hele forskjellen. Jeg fikk dette tipset fra en følger på Instagram etter at jeg hadde fortalt om sitrontreet som hadde begynt å blomstre etter vinterhvilen. Blomstene lukter jo så godt!

Når blomstene faller av treet - brygg te av dem! Det var tipset og jeg satt det på prøve. Siden jeg stort sett drikker svart te, la jeg min første blomst i te-silen, fylt på med te-blad og varmt vann. En herlig duft slo mot meg, men ikke den type duft som man finner i sitron-te eller te smaksatt med sitrus. Dette er som ingenting annet. Jeg tipser gjerne videre, slik at flere kan teste!

Blomstene jeg bruker er altså de som faller av fra sitrustrær. Jeg har prøvd med både sitron og dvergapelsin/kalamondin - begge er like gode. Blomstene har blitt lagt sammen med løs-te i en sil, men jeg antar det er vakkert å legge en blomst rett i glasset også.

Har du har flere gode tips om blomster som kan brukes i te?
/Sara Bäckmo

14. March 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *